Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TORNADO TWISTER VAN AARDAPPELEN MET ZINGY LIMOEN MAYONAISE

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl oregano
  • ½ tl gerookte paprika
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zout

Voor de limoenmayonaise:

  • 8 el mayonaise
  • Zeste en sap van 1 limoen
  • ½ tl honing
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 17
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 40 MIN

Aardappeltwisters veroveren de laatste jaren ook onze keuken. Je kan ze zelf eenvoudig bereiden: op de juiste manier insnijden, goed kruiden en dan goudbruin bakken in de oven.

  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Meng alle kruiden en zet apart.
  3. Steek een spies door het midden van de aardappelen.
  4. Druk een scherp mes in het uiteinde van de aardappelen, tot het de spies net niet raakt. Draai het mes rond zodat je een spiraalvorm bekomt. Trek dit vervolgens uit elkaar aan de spies.
  5. Bestrijk elke aardappel met olie en overstrooi met het kruidenmengsel.
  6. Zet de tornado twisters 30 à 40 minuten in de oven tot ze knapperig en gaar zijn.
  7. Meng alle ingrediënten voor de limoenmayonaise.
  8. Serveer de warme tornado twisters met de limoenmayonaise.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association