Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

HAWAÏAANSE AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 24 krielaardappelen
  • 200 g ontbijtspek
  • 140 g gemengde geraspte kaas
  • 4 eetlepels tomatensaus
  • 140 g ananasschijven uit blik
  • Enkele blaadjes basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 33
Voorbereiding: 35 MIN Kooktijd: 25-30 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Alternatief: Zet de airfryer aan en leg bakpapier in het mandje.
  2. Doe de krielaardappelen in een grote kookpot met gezouten water. Kook gedurende 15 minuten gaar op een matig vuur.
  3. Schik de aardappelen op een met bakpapier beklede ovenplaat
    Alternatief: doe de aardappelen in het mandje van de airfryer). Plet de aardappelen met de achterkant van een lepel/glas. Schik de geplette aardappelen tegen elkaar zodat je 2 aparte pizzavormen krijgt. Alternatief: maak één ‘pizza’ tegelijk in de airfryer. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snijd de schijfjes ananas in twee.
  5. Bedek de aardappelen met de tomatensaus, het ontbijtspek, de geraspte kaas en ananas. Schuif de bakplaat 15 à 20 minuten in de oven tot alles een goudbruine kleur krijgt. Alternatief: laat de ‘pizza’ in de airfryer zakken en stel in op ‘groenten’ of ‘aardappelen’ op 180°C. Laat 10 minuten garen.
  6. Garneer met fijngehakte verse basilicum.
  7. Alternatief: herhaal de stappen in de airfryer voor de andere ‘pizza’.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association