Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TIKKA MASALA MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 4 kipfilets
  • 2 rode paprika’s
  • 1 rode chilipeper (optioneel)
  • 400 g gehakte tomaten uit blik
  • 1 limoen
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 3 cm gember
  • 400 ml water
  • 2 el room
  • 1 el arachideolie
  • 6 el Indiase currypasta tikka masala
  • 4 el tomatenpuree
  • 1 el amandelschilfers
  • 1 bosje verse koriander
  • Peper en zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 45 MIN

Tikka masala, maar dan met aardappelen. Dit is een gerecht dat je zachtjes laat sudderen tot alle smaken mooi vermengd zijn.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 2 cm.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn. Hak de gember fijn.
  3. Verwijder de zaadjes van de chilipeper en snijd fijn. Snijd de paprika’s in blokjes.
  4. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof.
  5. Verwarm de arachideolie in een pan en bak de ui 5 minuten.
  6. Voeg de chilipeper toe, samen met de look, gember, currypasta en paprikablokjes. Laat 5 minuten bakken.
  7. Voeg de aardappelen toe. Meng goed en voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes en water toe. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
  8. Snijd de kip in blokjes, kruid met peper en zout en voeg toe aan de pan. Staat de kip niet helemaal onder? Voeg dan wat extra water toe. Laat 15 minuten sudderen.
  9. Doe er de room bij en kruid met peper en zout.
  10. Hak de koriander fijn en snijd de limoen in 4.
  11. Serveer met de koriander, amandelschilfers en limoenpartjes.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association