Bij stoofpotjes denken we steevast aan winterse avonden. Maar het kan ook meer zuiders en wat pittiger. Deze Spaanse stoofschotel met kip combineert het beste van twee werelden.
Kruid de kippendijen met peper en zout.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan met anti-aanbaklaag en bruin de kip 5 minuten op hoog vuur. Haal de kip uit de pan en zet apart.
Snijd de chorizo in blokjes. Pel de uien en snijd in ringen. Trek de blaadjes rozemarijn van de takjes en hak ze fijn.
Doe de chorizo in de pan, zet het vuur lager en doe er de ui en rozemarijn bij, samen met het paprikapoeder.
Laat 5 minuten bakken op laag vuur, tot de ui zacht is (doe er eventueel een beetje water bij om te vermijden dat de ui aan de pan kleeft).
Snijd de knoflook fijn. Doe samen met de tomatenpuree in de pan en laat nog enkele minuten verder sudderen.
Snijd de aardappelen in hapklare stukken. Schil de wortelen en snijd in schijfjes. Doe beiden in de pan en voeg het water en de tomaten uit blik toe. Voeg ook de kip opnieuw toe. Zet het vuur lager en laat 20 minuten verder garen tot de aardappelen gaar zijn.
Meng er de olijven onder en kruid met peper en zout.
Hak de peterselie fijn en strooi erover.
Snijd de limoenen in partjes en serveer ze samen met de stoofschotel.