Een tian is even makkelijk als lekker: schik schijfjes aardappel en andere groenten in een ronde ovenschaal, kruid goed en het resultaat is een kleurrijk gerecht dat je meteen wil opeten.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Pel de knoflook en rode uien. Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook.
Hak de kruiden fijn.
Snijd de aardappelen, courgettes en tomaten in schijfjes van gelijke dikte.
Schik de schijfjes in een ronde ovenschaal. Wissel af tussen aardappel, tomaat, courgette en ui. Strooi er de gehakte knoflook over.
Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en strooi er de helft van de gehakte verse kruiden en mosterdzaadjes over.
Bak ongeveer 60 minuten in de oven. Dek de schotel de eerste 45 minuten af met aluminiumpapier.
Check met de punt van een mes of de groenten gaar zijn. Indien niet, laat nog verder bakken.
Strooi de resterende kruiden over de schotel net voor je serveert.
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.