Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TIAN VAN AARDAPPELEN EN ZOMERGROENTEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 4 tomaten
  • 2 courgettes
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 takjes verse oregano
  • 6 takjes verse tijm
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 74
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 60 MIN

Een tian is even makkelijk als lekker: schik schijfjes aardappel en andere groenten in een ronde ovenschaal, kruid goed en het resultaat is een kleurrijk gerecht dat je meteen wil opeten.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Pel de knoflook en rode uien. Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook.
  3. Hak de kruiden fijn.
  4. Snijd de aardappelen, courgettes en tomaten in schijfjes van gelijke dikte.
  5. Schik de schijfjes in een ronde ovenschaal. Wissel af tussen aardappel, tomaat, courgette en ui. Strooi er de gehakte knoflook over.
  6. Kruid met peper en zout. Besprenkel met olijfolie en strooi er de helft van de gehakte verse kruiden en mosterdzaadjes over.
  7. Bak ongeveer 60 minuten in de oven. Dek de schotel de eerste 45 minuten af met aluminiumpapier.
  8. Check met de punt van een mes of de groenten gaar zijn. Indien niet, laat nog verder bakken.
  9. Strooi de resterende kruiden over de schotel net voor je serveert.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association