Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 16 krielaardappelen (ongeveer 400 g)
  • 350 g gedroogde chorizo
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 500 g kerstomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 2 eetlepels cajunkruiden
  • Basilicum
  • 4 el olijfolie
  • Peper van de molen
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 58
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Niet veel tijd maar wel zin in iets lekkers en zuiders? Deze Spaanse ovenschotel met chorizoworstjes, aardappelen en tomaten is altijd een goed idee. Niet compleet zonder pittige cajunkruiden!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Halveer de aardappelen en kook ze 8 minuten in licht gezouten water tot ze bijna beetgaar zijn. Giet af.
  3. Pel en snipper de rode ui. Snijd de tomaten en paprika in stukken. Pel de knoflook en hak fijn. Schil en rasp de gember.
  4. Snijd de chorizo in grote stukken en schik in een ovenvaste schaal. Doe de groenten en aardappelen erbij alsook de knoflook en enkele blaadjes basilicum.
  5. Meng de olijfolie met de cajunkruiden en gember. Kruid met peper en zout. Roer goed en meng onder de groenten en worstjes. Zet de schaal in de oven en bak 20-25 minuten, tot de aardappelen en chorizo gaar zijn.
  6. Garneer bij het serveren met enkele blaadjes basilicum.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association