Aardappelen in de Thaise keuken? Dit gerecht toont dat het helemaal niet vergezocht is. Dit is een heerlijke, geurige schotel met kip en oosterse specerijen die iedereen eens geprobeerd moet hebben.
Schil de aardappelen en snijd in staafjes. Kook de staafjes 2-3 minuten in licht gezouten water. Laat uitlekken en afkoelen.
Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en hak fijn. Schil de gember en hak fijn. Snijd de lente-uien fijn.
Snijd de kip in reepjes en kruid met peper en zout. Verwarm een wokpan op hoog vuur. Voeg de sesam- en zonnebloemolie toe en bak de kip tot ze begint te bruinen. Voeg de knoflook, chili en gember toe. Laat nog enkele minuten doorwokken en roer geregeld om.
Klop het ei los en roer door het mengsel met de kip. Voeg ook de aardappelstaafjes en sojascheuten toe. Laat verder bakken en schud enkele keren op zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Voeg net voor het serveren de lente-ui, sojasaus en vissaus toe. Schud nog eens op en serveer.
Hak de koriander en pinda’s fijn en strooi over het gerecht.
Deze website maakt gebruik van cookies. Ontdek meer over cookies door onze cookieverklaring te lezen. Door op "akkoord" te klikken, maar ook door verder gebruik te blijven maken van deze website, bevestig je kennis te hebben genomen van de cookieverklaring en geef je toestemming voor het gebruik van cookies.