Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PITTIGE CAJUN KIP MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 4 grote kippenbillen (of twee grote kipfilets)
  • 120 g chorizo
  • 2 uien
  • 2 rode pepers
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 theelepels cajunkruiden
  • 2 blikken (van 400 g) gehakte tomaten
  • 400 ml kippenfond
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Ken je cajun? Die heerlijk authentieke kruiden uit het zuiden van de Verenigde Staten geven dit gerecht met kip en aardappelen extra pit. Makkelijk en machtig lekker!

  1. Snijd de rauwe aardappelen in blokjes van 2 cm.
  2. Snijd de kippenbillen in 4 (of de kipfilets in grote stukken). Kruid met peper en zout.
  3. Snijd de chorizo in schijfjes van 1 cm. Snijd de ui en rode pepers fijn. Pel de knoflook en hak fijn.
  4. Verhit de olie in een braadpan en bak de kip ongeveer drie minuten aan elke kant op een hoog vuur, tot het vlees een mooi goudbruin en krokant korstje heeft. Haal de kip uit de pan en voeg de chorizo toe. Laat ook enkele minuten bakken, tot hij krokant is.
  5. Zet het vuur lager en haal de chorizo uit de pan. Doe de fijngesneden ui in de pan. Laat zachtjes stoven tot de ui glazig is. Voeg de rode peper, knoflook en cajunkruiden toe. Laat 5 minuten verder bakken.
  6. Voeg de aardappelblokjes toe, samen met de tomaten, kip en kippenfond. Breng dit geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten zachtjes sudderen tot de kip helemaal gaar is. Voeg de chorizo opnieuw toe, zodat hij nog even opwarmt. Proef en kruid eventueel nog wat bij als je het extra spicy wil. Smakelijk!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association