Azië op je bord – in je soepbord welteverstaan. Deze aardappelsoep bevat lekkere smaken uit de Aziatische keuken, zoals kokosmelk, gember, sesamolie en sojasaus.
Snijd de geschilde aardappelen in gelijke stukken. Gaar ze gedurende 15 minuten in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
Pel de uien en snijd in ringen. Snijd de champignons in schijfjes. Verhit wat sesamolie in een pan en bak de uien tot ze lichtjes goudbruin kleuren. Voeg de champignons toe en 1 eetlepel sojasaus en laat nog 3 à 4 minuten bakken. Haal uit de pan.
Pel en plet de knoflook. Schil de gember en hak fijn. Snijd de chilipeper fijn. Bak de knoflook, gember en chilipeper 2 minuten in de pan waarin ook de ui en champignons werden gebakken. Doe er de pindakaas bij en 1 eetlepel sojasaus. Meng goed en bak 3 à 4 minuten.
Voeg de kokosmelk toe. Pers de limoen en voeg eveneens toe. Laat enkele minuten doorkoken en kruid met peper en zout.
Schil de wortel en snijd in dunne schijfjes. Voeg samen met de aardappelen toe aan de bereiding en laat 10 minuten verder koken. Doe er de uien en champignons bij en laat nog enkele minuten sudderen.
Rooster ondertussen de pinda’s in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
Hak de Thaise basilicum en lente-uien fijn.
Serveer de aardappelsoep met de pinda’s, Thaise basilicum en lente-ui.