Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 36 kleine krielaardappelen

Maki No.1 (voor 12 stuks)

  • 6 spinazieblaadjes
  • 6 tl roomkaas
  • 2 gedroogde abrikozen

Maki No.2 (voor 12 stuks)

  • 1 courgette
  • 6 tl rode lompviseitjes

Maki No.3 (voor 12 stuks)

  • 4 sneetjes gerookte zalm
  • 6 theelepels zwarte lompviseitjes
  • 12 sprietjes bieslook

Saus

  • 1 el frambozenazijn
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 60
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 20 MIN

Maki zijn de bekende sushirolletjes met rijst. Maar je kan ze ook makkelijk met aardappelen bereiden. Varieer met groenten, vis,… en werk af met lompviseitjes. Een echte traktatie!

  1. Schil de aardappelen en doe ze in een pan met koud, gezouten water. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snijd de beide uiteinden van de aardappelen en vorm zo een cilinder.

Maki No.1:

  1. Snijd de abrikozen in kleine blokjes. Kruid de roomkaas met peper en zout.
  2. Snijd de spinazieblaadjes in twee en blancheer ze kort in kokend water.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Wikkel 12 kleine aardappelen in de spinazieblaadjes.
  5. Werk af met verse roomkaas en gedroogde abrikoos.

Maki No.2:

  1. Halveer de courgette en snijd er met behulp van een dunschiller 6 repen van.
  2. Blancheer deze repen 1 minuut in kokend water.
  3. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Wikkel de aardappelen in de courgette.
  5. Werk af met lompviseitjes.

Maki No.3:

  1. Blancheer de sprietjes bieslook heel kort.
  2. Snijd elk sneetje zalm in 3.
  3. Wikkel de aardappelen in de zalm.
  4. Bind af met sprietjes bieslook.
  5. Werk af met lompviseitjes.

Voor de saus:

  1. Meng in een kom de frambozenazijn en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Serveer in aparte kleine kommetjes. Of besprenkel elke maki met enkele druppels saus.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association