Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

THAISE MAALTIJDSOEP MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 nieuwe aardappelen of bloemige aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 2 kippenfilets
  • 2 wortelen
  • 150 g paddenstoelen shiitake
  • 2 lente-uien
  • 2 eetlepels verse gember
  • 1 eetlepel limoengras (poeder)
  • 1 blokje gevogeltebouillon + 1L water 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • 1 bosje koriander
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Op zoek naar een verrassende soep? Probeer dan deze frisse Thaise maaltijdsoep eens. De verse gember en limoengras zorgen voor een exotische touch.

  1. Was de aardappelen en kook ze 15 minuten in een pan met gezouten water. Snijd ze daarna in blokjes van 2 cm.
  2. Schil en rasp de gember.
  3. Voeg de gember, het limoengras en de gevogeltebouillon blokje toe aan in 1 liter heet water. Breng aan de kook en laad 20 minuten sudderen op laag vuur.
  4. Snijd de kip in dunne reepjes. Zet het vuur van de bouillon hoger, voeg de kip en aardappelen toe. Laat 5 minuten koken.
  5. Was de wortelen en paddenstoelen. Snijd de paddenstoelen in fijne schijfjes en de wortelen in dunne reepjes.
  6. Snijd de lente-uien fijn.
  7. Voeg de wortelen, paddenstoelen, lente-ui en sojasaus bij de soep met kip en aardappelen. Laat nog even opkoken.
  8. Serveer meteen.

Tip: serveer de maaltijdsoep heet en voeg wat limoensap en wat koriander toe voor extra frisheid.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association