Op zoek naar een verrassende soep? Probeer dan deze frisse Thaise maaltijdsoep eens. De verse gember en limoengras zorgen voor een exotische touch.
- Was de aardappelen en kook ze 15 minuten in een pan met gezouten water. Snijd ze daarna in blokjes van 2 cm.
- Schil en rasp de gember.
- Voeg de gember, het limoengras en de gevogeltebouillon blokje toe aan in 1 liter heet water. Breng aan de kook en laad 20 minuten sudderen op laag vuur.
- Snijd de kip in dunne reepjes. Zet het vuur van de bouillon hoger, voeg de kip en aardappelen toe. Laat 5 minuten koken.
- Was de wortelen en paddenstoelen. Snijd de paddenstoelen in fijne schijfjes en de wortelen in dunne reepjes.
- Snijd de lente-uien fijn.
- Voeg de wortelen, paddenstoelen, lente-ui en sojasaus bij de soep met kip en aardappelen. Laat nog even opkoken.
- Serveer meteen.
Tip: serveer de maaltijdsoep heet en voeg wat limoensap en wat koriander toe voor extra frisheid.