Nadat je deze home-made nacho’s met aardappelen hebt geproefd, wil je niets anders meer. Ideaal bij een avondje binge-watchen.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Was en snijd de ongeschilde aardappelen in schijfjes en strooi er de kruiden over.
Leg de schijfjes op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Bak ze 25 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Haal de schijfjes uit de oven. Laat ze afkoelen.
Voor de vulling:
Laat het blikje kidneybonen uitlekken.
Snijd de ui fijn. Doe hetzelfde met de kerstomaten en jalapeños.
Meng alles met de geraspte kaas, mozzarella en kippenreepjes.
Voor de tomatensalsa:
Ontvel de tomaten (gaat makkelijk als je ze bovenaan kruiselings insnijdt en een tiental seconden in kokend water onderdompelt). Hak ze daarna fijn.
Snijd de ui en knoflook fijn. Hak ook de koriander fijn.
Meng alle ingrediënten met de witte wijnazijn, het limoensap en wat olijfolie.
Breng alles samen:
Schik een laagje aardappelschijfjes in een ovenschaal en bedek ze met de vulling. Leg er een nieuwe laag aardappelschijfjes op, met daarna opnieuw vulling. Herhaal dit tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met een laagje geraspte kaas.
Bedek met aluminiumfolie en bak de nacho’s 25 minuten in de oven.