Thaise gerechten lijken ingewikkeld maar zijn vaak makkelijker te bereiden dan je denkt. Zoals dit gerecht met aardappelen, massaman curry en kip. Licht, lekker en net dat tikkeltje anders.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2,5 cm.
Verhit de olie in een grote, diepe pan.
Hak de uien grof. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadjes en hak fijn. Bak de ui met het kaneelstokje en de chilipeper. Laat stoven tot de uien glazig zijn.
Snijd de kipfilet in stukken en kruid met peper en zout. Voeg de kipblokjes toe en bak tot de kip licht kleurt. Doe er de aardappelblokjes, currypasta, kokosmelk, vissaus, limoenblaadjes en 200 ml water bij. Breng aan de kook, zet vervolgens het vuur lager en laat 15 minuten sudderen. Snijd de boerenkool in stukken, voeg toe en laat nog 5 minuten doorkoken. Kruid met peper. Verwijder het kaneelstokje.
Serveer de curry met de ongezouten, gehakte pinda’s. Je Thaise massaman kip is klaar!