Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSALADE MET PESTO EN NOTEN

Ingrediënten voor 4

  • 500 g krielaardappelen
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 1 citroen
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g geroosterde hazelnoten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Handvol muntblaadjes
  • Handvol basilicumblaadjes
  • Handvol peterselieblaadjes
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 48
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Ruil die klassieke aardappelsalade eens in voor deze verrassende variant met pesto. Het ideale bijgerecht!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Besprenkel de aardappelen met 3 eetlepels olijfolie en hussel goed door elkaar zodat alle aardappelen door olie omhuld worden. Kruid met peper en zout.
  3. Leg de aardappelen op een bakplaat en rooster ze gaar (ongeveer 30 à 35 minuten).
  4. Rasp de zeste van de citroen.
  5. Doe 2 eeltlepels olijfolie, citroensap, basilicumblaadjes, peterselieblaadjes, 30 g hazelnoten, Parmezaanse kaas en knoflook in een blender. Kruid met peper en zout en mix tot een gladde pesto.
  6. Meng de aardappelen met de pesto en werk af met de resterende hazelnoten, zongedroogde tomaten en muntblaadjes.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association