Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CURRY MET AARDAPPELEN EN POMPOEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 200 g pompoen
  • 1 pastinaak
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 eetlepel olie, vb. zonnebloemolie
  • 1 bosje koriander
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 67
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 25 MIN

Deze winterse Thaise aardappel-pompoen curry is snel en makkelijk gemaakt! Ideaal voor na een lange werkdag.

  1. Snijd de aardappelen in dikke schuiven van ongeveer 2 cm.
  2. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Schil de pompoen en pastinaak. Snijd de pompoen in blokjes en de pastinaak in schijfjes.
  3. Verhit olie in een wok en bak de groenten. Kruid met peper en zout.
  4. Voeg de currypasta toe en zet het vuur lager.
  5. Voeg na 15 minuten de kokosmelk toe. Laat nog enkele minuten sudderen tot de groenten gaar zijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Hak de korianderblaadjes toe en voeg vlak voor het serveren toe aan de curry.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association