Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

ROG GEVULD MET AARDAPPELRISOTTO

Ingrediënten voor 4

  • 600 g bloemige aardappelen
  • 4 rogfilets
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 limoenen
  • 300 ml visfond
  • ½ bosje bieslook
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 98
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 30 MIN

Deze aardappelrisotto met rog ziet er lekker en verrassend uit. Vergeet niet af te werken met limoen voor een frisse toets.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 0,5 cm.
  2. Hak de ui en knoflook fijn en bak in 2 eetlepels olijfolie.
  3. Doe er de aardappelblokjes bij en de visfond. Laat sudderen tot de aardappelblokjes alle vocht geabsorbeerd hebben. Kruid met peper en zout.
  4. Hak de zongedroogde tomaten in kleine stukken en voeg toe aan de aardappelen. Hak de bieslook en voeg ook toe.
  5. Bak de rogfilets in 1 eetlepel olijfolie en kruid met peper en zout.
  6. Verdeel de aardappelrisotto over 4 borden. Leg er de rog bovenop en besprenkel met limoensap. Rasp de zeste van 1 limoen en strooi over de vis.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association