Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TEX-MEX AARDAPPEL-RUNDSSCHOTEL

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 5 eetlepels tomatenchutney
  • 2 eetlepels mayonaise
  • ¼ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 limoen, in partjes
  • 1 eetlepel jalapeno pepers (optioneel)
  • 8 kerstomaten (optioneel)
  • 120 g geraspte belegen Cheddar
  • 400 g rundsgehakt
  • 1 stengel selder
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels gehakte korianderblaadjes
  • olijfolie
  • 30 g boter
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 62
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 30 MIN

Plan je een etentje maar geen inspiratie? Dan is deze pittigeTex-Mex aardappel-rundschotel misschien iets voor jou.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Snij de aardappelen in wedges. Besprenkel met olijfolie en bak 20-25 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.
  3. Verhit een pan met boter en doe er het rundsgehakt in. Plet met een vork en laat bruinen.
  4. Snij de selderstengel fijn, pel en snipper de ui. Doe de selder en de helft van de ui in een kom met de tomatenchutney, paprikapoeder en 2 eetlepels gehakte korianderblaadjes. Voeg er het rundsgehakt bij.
  5. Als de aardappelwedges goudbruin kleuren in de oven, doe je er de mengeling met het gehakt bij. Leg het in het midden en verdeel gelijkmatig over de wedges. Strooi er de geraspte kaas over en eindig met kerstomaten (gehalveerd).
  6. Laat verder garen in de oven, tot de kaas gesmolten is. Hak de jalapeno pepers fijn en doe ze samen met de andere helft van de ui over de Tex-Mex.
  7. Serveer met de resterende korianderblaadjes en limoenpartjes. Tast toe!

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association