Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELBLOKJES MET ZOETE DRESSING

Ingrediënten voor 4

  • 5 vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g)

Voor het bakken:

  • 2-3 eetlepels plantaardige olie
  • 30 g gezouten boter

Voor de honing miso dressing:

  • 2 eetlepels heet water
  • 1 eetlepel miso
  • 1 eetlepel honing
  • ½ theelepel knoflookpoeder (geen knoflookzout)

Voor de garnering:

  • 1 lente-ui
  • Sesamzaadjes
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 35
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 40 MIN

Knapperig geroosterde aardappelen zijn altijd lekker maar met een zoete honing-misosaus worden ze helemaal onweerstaanbaar. Ideaal als bijgerecht of als snack.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bereid de aardappelen voor om te bakken.
  3. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm.

Maak de honing-misosaus.

  1. Doe het water in een kommetje en roer tot de miso erin is opgelost.
  2. Voeg de honing toe en meng goed tot je een gladde saus hebt.
  3. Voeg het lookpoeder toe en roer.

Bak de aardappelen.

  1. Smelt de boter en meng met de olie.
  2. Meng de boter/olie onder de aardappelen.
  3. Zet de schaal midden in de oven en rooster de aardappelen 20 minuten (tot ze knapperig zijn). Hussel ze elke 5 minuten door elkaar.
  4. Meng er dan de honing-misosaus goed onder.
  5. Zet de honing-miso aardappelen nog 2-3 minuten in de oven om verder te roosteren.
  6. Serveer met fijngesneden lente-ui en sesamzaadjes.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association