Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 150 g spekblokjes
  • 2 uien
  • 20 g boter
  • 50 ml witte wijn
  • 240 g Reblochon kaas
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN

Een tartiflette is een van die klassiekers die iedereen af en toe eens wil bereiden. Veel heb je er niet voor nodig, maar je krijgt wel een maximum aan smaak.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil en kook de aardappelen 10 minuten in licht gezouten water.
  3. Giet ze af en laat afkoelen. Snijd in schijfjes.
  4. Pel de uien en snijd in schijfjes.
  5. Bak de aardappelschijfjes, de spekblokjes spek en de uien in boter in een pan. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten bruinen, voeg de witte wijn toe en laat nog 5 minuten garen. Doe in een ovenvaste schaal.
  6. Snijd de Reblochon in schijfjes en bedek er de aardappelen mee.
  7. Laat 15 minuten bakken tot de bovenkant goudbruin is.
  8. Serveer warm met een salade.

Tip : Dit is lekker met een salade

Recept: UE CNIPT / Amélie Roche

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association