Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELSALADE MET WATERMELOEN, FETA EN POMPOENZADEN

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 16 - 20 scampi’s
  • 4 lente-uien
  • ¼ watermeloen
  • 250 g feta
  • 50 g pompoenzaden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Klontje boter
  • Peper en zout
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

De watermeloen geeft je aardappelsalade een heerlijk frisse toets.

  1. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 2 cm. Breng water aan de kook, voeg de aardappelblokjes toe en laat 10 – 15 minuten koken, tot de aardappelen gaar zijn.

  2. Snijd de watermeloen en feta in blokjes en hak de lente-uien fijn.
  3. Rooster de pompoenzaden in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof. Haal uit de pan en laat afkoelen. Voeg een klontje boter toe in dezelfde pan en bak de scampi’s kort aan op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de aardappel, watermeloen, lente-ui en pompoenzaden in een kom. Voeg de feta toe en meng alles onder elkaar. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Serveer met de gebakken scampi’s

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association