Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

PIZZA MET AARDAPPELEN EN BLAUWE KAAS

Ingrediënten voor 4

  • 2 vastkokende aardappelen (ongeveer 200 g)
  • 1 pizzadeeg
  • 200 g jonge bladspinazie
  • 35 g blauwgeaderde kaas
  • 100 g (gerookte) raclettekaas
  • 120 g room
  • Enkele blaadjes verse salie
  • Enkele blaadjes verse tijm
  • Peper
  • Enkele blaadjes verse basilicum
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 15 MIN

Een heerlijke herfstpizza waar iedereen het warm van krijgt.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Kook de geschilde aardappelen gaar in licht gezouten water.
  3. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en snijd in schijfjes.
  4. Verkruimel de blauwe kaas
  5. Spreid het pizzadeeg uit op een bakplaat en bestrijk met de room die je een beetje hebt opgeklopt zodat die wat steviger is om te smeren op de pizzabodem.
  6. Leg de aardappelschijfjes en de spinazie op de pizza.
  7. Voeg de kaas toe en strooi er enkele blaadjes verse salie en tijm over.
  8. Kruid met peper en bak 15 tot 20 minuten in de oven.
  9. Leg spinazie bovenop de pizza en serveer.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association