Crunchy aan de buitenkant, zacht en smeuïg vanbinnen: de rösti heeft vele fans. Dit recept met asperges en een gepocheerd ei is een echt smaakbommetje.
Zo maak je de rösti:
- Schil en rasp de aardappelen. Doe alles in een schone vaatdoek en pers het overtollige water eruit. Doe de geraspte aardappel in een kom, kruid met peper en zout, voeg de eidooier toe en meng goed. Vorm 4 rösti van ongeveer 15 cm diameter. Een serveerring komt hier goed van pas, maar het kan ook zonder.
- Zet een braadpan met anti-aanbaklaag op een middelhoog vuur en verhit de zonnebloemolie. Plaats de rösti voorzichtig in de pan en bak 4-5 minuten voor je ze omdraait. De rösti moeten goudbruin en knapperig zijn voor je ze omdraait.
Zo maak je de hollandaisesaus:
- Doe de boter in een kommetje en laat smelten in de microgolfoven. De boter moet warm zijn.
- Doe de eieren en azijn in een kom en giet er tijdens het kloppen langzaam de gesmolten boter beetje bij beetje bij. Voeg een scheutje citroensap en een theelepel heet water toe.
Om erbij te serveren:
- Bak de asperges 3 minuten in een kleine steelpan.
- Vul een grote kom met ongeveer 10 cm water en 2 eetlepels azijn. Breek de eieren in het kokende water. Zet het vuur uit en pocheer 3-4 minuten zodat de dooier vloeibaar blijft.
- Leg de knapperige rösti op het bord. Voeg de asperges en het gepocheerde ei toe en besprenkel met de hollandaisesaus.