Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (400 g)
  • 450 g gehakt
  • 20 g Mexicaanse kruiden
  • 250 g geraspte Emmental
  • 250 g room
  • 500 ml melk
  • 1 theelepel witte wijnazijn
  • 1 ijsbergsla
  • 1 tomaat
  • 1 groene paprika
  • 1 jalapeño peper (optioneel)
  • 2 el olijfolie (of boter)
  • Enkele takjes koriander
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 31
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 90 MIN

Taco’s die geen taco’s zijn? Probeer deze aardappelen eens, in de stijl van de bekende Mexicaanse hap maar net iets anders. Vergeet zeker de Mexicaanse kruiden niet!

  1. Was de aardappelen grondig.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C/Gasstand 4.
  3. Zet de aardappelen 60 minuten in de oven. Van zodra ze gaar en zacht zijn, halveer je ze overlangs. Hol ze uit met een lepel. Zet het vruchtvlees apart.
  4. Bak het gehakt in de pan met boter of olijfolie. Overstrooi met Mexicaanse kruiden en roer goed.
  5. Verdeel de vleesmengeling over de uitgeholde aardappelen. Overstrooi met geraspte kaas en zet onder de grill tot de kaas is gesmolten.
  6. Meng de room, witte wijnazijn en melk tot zure room.
  7. Snijd de paprika en tomaat in blokjes. Hak de ijsbergsla grof, alsook de koriander en jalapeño. Doe ze samen met de zure room over de aardappelen.

Tip

Voor nog meer kleur kan je de sla door fijngesneden rode kool vervangen.

Hou het aardappelvlees bij als puree om bij andere gerechten te serveren.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association