Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEVULDE PUNTPAPRIKA'S MET AARDAPPELEN EN GEHAKT, IN TOMATENSAUS

Ingrediënten voor 4

  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 200 g courgette
  • 10 g verse basilicum
  • 500 g gemengd gehakt
  • Zout en peper
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 800 ml tomatenpassata
  • 150 g zachte kruidenkaas
  • 4 rode zoete puntpaprika’s
Voorbereiding: 25 MIN

Gevulde puntpaprika's met aardappelen en gehakt, in combinatie met romige kruidenkaas? Heerlijk!

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Was de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Kook ze 6 minuten in gezouten water. Giet af.
  2. Hak de courgette in kleine blokjes en de basilicum fijn.
  3. Neem een kom een voeg het gemengd gehakt toe. Voeg de blokjes aardappel, courgette en ½ van de basilicum toe en meng onder elkaar. Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  4. Pel de ui en knoflook, hak ze fijn. Bak de ui en knoflook 2 minuten op middelhoog vuur met wat olijfolie. Voeg de tomaten passata toe. Kruid met peper, zout en de resterende gehakte basilicum. Laat 5 minuten sudderen op een laag vuur. Doe er de zachte kruidenkaas bij en laat smelten in de saus.
  5. Halveer de zoete puntpaprika, verwijder de zaden en vul met de gehaktmengeling. (Als je nog overschot hebt, draai er balletjes van en leg mee in de ovenschaal).
  6. Neem een ovenschaal en giet daarin de tomatensaus. Schik de gevulde zoete paprika’s erop. Besprenkel met olijfolie en zet 15 minuten afgedekt (met aluminiumfolie) in de oven. Verwijder de folie en plaats nog een 10 minuten in de oven tot de puntpaprika’s zacht zijn. Serveer met een groene salade.

Tip: Voeg wat geraspte mozzarella toe voor je de schotel in de oven steekt.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association