Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

TAART MET AARDAPPELEN, UI EN KAAS

Ingrediënten voor 4

2 grote vastkokende aardappelen (ongeveer 200 g)

0,5 eetlepel olijfolie

0,5 grote ui

75 g geraspte belegen Cheddar kaas

1 vel kruimeldeeg

100 ml room

2 eieren

½ theelepel gehakte tijm

Vers geraspt nootmuskaat

EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 49
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 90 MIN

Deze hartige taart met aardappelen, ui en cheddar kaas stelt nooit teleur!

  1. Vet een taartvorm in en bepoeder lichtjes met bloem. Rol het deeg uit en druk aan tegen de randen. Snijd eventueel overtollig deeg af, maar wees er niet te zuinig mee, want het zal wat krimpen in de oven. Zet de taartvorm met deeg 10-15 minuten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Haal het deeg uit de koelkast en prik er enkele keren in met een vork om gaatjes te maken. Leg er bakpapier in en bakknikkers of linzen, zodat het deeg niet omhoog komt tijdens de bakken. Laat 15 minuten bakken in de hete oven, verwijder het bakpapier met vulling en laat nog 5 minuten bakken tot het deeg goudbruin is. Zet apart op een rooster om af te koelen.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes. Pel en snipper de ui. Verhit olijfolie in een grote bakpan en bak de aardappelen en ajuin 25 minuten.
  4. Strooi de geraspte kaas en gehakte tijm uit over het deeg. Spreid de aardappelen uit over het deeg. Meng de room en eieren, kruid met nootmuskaat, zout en peper. Giet deze mengeling uit over de aardappelen en bak de taart 20-25 minuten in de oven tot er zich een goudbruine korst vormt.
  5. Haal ze na het bakken uit de oven, laat wat afkoelen en snijd daarna in taartpunten.
  6. Serveer met een salade.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association