Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SUNDAY ROAST MET AARDAPPELEN EN KIP

Ingrediënten voor 4

  • 6 vastkokende aardappelen (ongeveer 800 g)
  • 1 volledige kip (1,2 – 1,5 kg)
  • 6 jonge wortelen met loof
  • Olijfolie
  • Boter
  • Tijm of Provençaalse kruiden
  • 20 cl room
  • Peper en zout
  • Fleur de sel
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 27
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 90 MIN

Een eenvoudig recept maar vol smaak en warmte. Ideaal om samen te genieten met familie of vrienden.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C .
  2. Plaats de kip in een grote ovenvaste schaal.
  3. Sprenkel een scheutje olijfolie over de kip en leg er enkele klontjes boter op. Kruid met peper en zout en strooi er de tijm of Provençaalse kruiden over. Voeg een half glas water toe. Dek af met folie of bakpapier en plaats in de oven voor 35-40 minuten.
  4. Schil de wortelen en snijd dikkere wortelen in twee. Was de aardappelen en snijd ze in partjes.
  5. Neem de ovenschaal met de kip uit de oven en voeg de aardappelpartjes en wortelen toe. Bedekt de partjes goed met het braadvochtvan de kip en besprenkel met zout. Plaats terug in de oven gedurende 30-40 minuten.
  6. Draai de aardappelen regelmatig om en lepel af en toe het braadvocht over de kip. Voeg wat water toe indien er te weinig vocht is.
  7. Werk het gerecht af met een snuifje fleur de sel en serveer meteen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association