In Sri Lanka kennen ze alles van spicy gerechten. En jij ook na het bereiden en proeven van deze schotel. Een heerlijke curry met rundsvlees, aardappelen en exotische smaakmakers.
- Verhit de olie in een stoofpot met deksel.
- Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, kardemompeulen en curryblaadjes toe en laat een minuut zachtjes bakken.
- Doe er de overige kruiden voor de kruidenmix bij en laat nog 30 seconden verder bakken.
- Pel en snipper de ui fijn. Pel en plet de knoflook. Schil en rasp de gember. Kruid met peper en zout en laat 6-7 minuten verder bakken. Doe er het stoofvlees bij en roer goed. Snijd de chilipepers doormidden, verwijder de zaadjes en hak fijn. Doe ze bij het vlees.
- Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Zet er het deksel op en laat 20 minuten sudderen.
- Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm en doe ze bij het vlees. Laat nog 20 minuten sudderen.
- Doe er net voor het opdienen nog de spinazieblaadjes en citroensap bij en kruid nog wat bij indien nodig. Werk af met koriander.
Tip: doe net zoals de Sri Lankanen en eet er chapatis (flatbread) bij. Dat vind je in Aziatische winkels en soms ook in de supermarkt.