Snijd de geschilde aardappelen tot frieten, schik ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 25 à 30 minuten bakken tot de frieten gaar en knapperig zijn.
Hak de rode kool en de ijsbergsla fijn.
Bereid het rijstpapier voor om er rolletjes van te maken: dompel het rijstpapier enkele seconden onder in water op kamertemperatuur. Laat het op een vochtige keukenhanddoek uitlekken.
Schik alle ingrediënten op het onderste deel van het rijstpapier. Stapel de ingrediënten op elkaar en laat langs de randen telkens minstens 2 à 3 cm vrij. Wissel af met kip en scampi's.
Rijstpapier oprollen is vergelijkbaar met het maken van een burrito: vouw het rijstpapier van onder naar boven toe zodat de vulling bedekt is. Vouw de beide zijden naar het midden en duw dan het hele rolletje van je weg. Zo ontstaat een soort opgevuld sigaartje.
Laat de rolletjes onder een vochtige keukenhanddoek rusten.
Voor de saus: meng de pindakaas, sojasaus, rijstazijn en sriracha onder elkaar. Dien samen met de springrolls op.