Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SPRING ROLLS MET AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 200 g vastkokende aardappelen
  • 50 g pulled chicken of gekookte kipfilet
  • 50 g gekookte scampi's
  • 50 groene of rode kool
  • 10 g ijsbergsla of veldsla
  • Een handvol verse kruiden (koriander, munt en basilicumblaadjes)
  • 6 vellen rijstpapier
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 koffielepel sriracha
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 15
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 30 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de geschilde aardappelen tot frieten, schik ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 25 à 30 minuten bakken tot de frieten gaar en knapperig zijn.
  3. Hak de rode kool en de ijsbergsla fijn.
  4. Bereid het rijstpapier voor om er rolletjes van te maken: dompel het rijstpapier enkele seconden onder in water op kamertemperatuur. Laat het op een vochtige keukenhanddoek uitlekken.
  5. Schik alle ingrediënten op het onderste deel van het rijstpapier. Stapel de ingrediënten op elkaar en laat langs de randen telkens minstens 2 à 3 cm vrij. Wissel af met kip en scampi's.
  6. Rijstpapier oprollen is vergelijkbaar met het maken van een burrito: vouw het rijstpapier van onder naar boven toe zodat de vulling bedekt is. Vouw de beide zijden naar het midden en duw dan het hele rolletje van je weg. Zo ontstaat een soort opgevuld sigaartje.
  7. Laat de rolletjes onder een vochtige keukenhanddoek rusten.
  8. Voor de saus: meng de pindakaas, sojasaus, rijstazijn en sriracha onder elkaar. Dien samen met de springrolls op.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association