Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

GEBAKKEN NIEUWE AARDAPPELEN EN BURRATA

Ingrediënten voor 4

  • 500 g nieuwe aardappelen
  • 6 lente-uien
  • 40 g hazelnoten
  • 5 takjes bieslook
  • 1 bol burrata kaas

Dressing:

  • 4 el olijfolie
  • Sap van een halve limoen
  • Zout en peper
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 42
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Burrata is een Italiaanse verse kaas die bestaat uit mozzarella en room. De smaak is heel zacht en romig, een streling op de tong. Een geslaagd contrast met de aardappelen uit de oven.

  1. Was de aardappelen en snijd ze in partjes.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C/Gasstand 4.
  3. Was de lente-uien en snijd ze overlangs in twee.
  4. Doe de aardappelen in een ovenschotel of op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel ze met 2 el olijfolie, kruid met peper en zout, en hussel alles goed door elkaar zodat ze goed omhuld zijn. Bak 20 minuten in de oven. Doe nadien de helf van de lente-uien erbij en rooster verder voor 10 minuten samen. Doe ze daarna in een kom.
  5. Maak de dressing: meng 2 eetlepels olijfolie met het sap van een halve limoen en een mespuntje zout.
  6. Meng deze dressing onder de aardappelen.
  7. Plet de hazelnoten en snijd de overige lente-uien en bieslook fijn. Doe ze bij de aardappelsalade.
  8. Leg de burrata in het midden, vlak voor je serveert.

Tip

Voor extra kleur kan je de bieslook vervangen door gedroogde veenbessen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association