Je kan deze spiesjes makkelijk op voorhand maken. Dan hoef je ze enkel maar in de oven te stoppen of te grillen op de BBQ.
- Verwarm de oven voor op 200°C (of zet de BBQ aan).
- Snijd de ongeschilde aardappelen in de lengte in twee. Kook ze gaar in licht gezouten water. Giet af en laat drogen.
- Hak de koriander grof en pel en snijd de knoflook fijn. Meng de koriander en look met de zoete chilisaus, sojasaus, sesamolie en sap van een halve limoen. Kruid met peper en zout.
- Schuif de aardappelen op de satéstokjes en wrijf ze in met de marinade.
- Leg de spiesjes op een bakplaat en bak 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn (of leg ze op de barbecue).
- Haal uit de oven er strooi er de sesamzaadjes over. Besprenkel met sap van de resterende halve limoen.
TIP: geef er een frisse salade bij met vb. spinazie, komkommer en radijzen.