Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SPICY INDISCHE AARDAPPELPUREE (ALOO CHAAT)

Ingrediënten voor 4

  • 600 g bloemige aardappelen
  • 2 tomaten
  • 2 lente-uien
  • 240 g kidneybonen uit blik
  • 1 rode en groene chilipepers
  • 1 limoen
  • 2 el yoghurt
  • 4 tl chaat masala of garam masala (plus 2 tl om te serveren)
  • 2 el tamarindepasta
  • 2 el koolzaadolie
  • 6 takjes koriander
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 10
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 10 MIN

Met Aloo Chaat haal je spicy Indiaas streetfood bij je binnen. De kenmerkende smaak komt van het licht-pikante chaat masala specerijenmengsel dat onder meer gedroogd mangopoeder bevat.

  1. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur.
  2. Snijd de ongeschilde aardappelen in gelijke stukken en kook gedurende 5 minuten in lichtgezouten water. Giet af.
  3. Plet de aardappelen en bak ze 5 minuten. Roer af en toe.
  4. Meng er de chaat (of garam masala) en kidneybonen onder. Snijd de tomaten in partjes en voeg toe. Laat verder garen tot de aardappelen goudbruin zijn.
  5. Snijd de lente-uien fijn, hak de koriandersteeltjes fijn en de korianderblaadjes grof en snijd ook de chilipepers fijn. Meng goed.
  6. Doe de aardappelen in een kom, schik het mengsel met de lente-uien erop en werk af met nog wat chaat (of garam masala).
  7. Serveer met tamarindepasta, yoghurt en een schijfje limoen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association