Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SPICY AARDAPPELEN MET GARNALEN, CITROEN EN GEMBER

Ingrediënten voor 4

  • 10-12 vastkokende aardappelen (1 kg)
  • 400 g gekookte en gepelde garnalen
  • ½ citroen
  • 1 stuk verse gember van 1 cm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 100 ml olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 49
Voorbereiding: 25 MIN Kooktijd: 40 MIN

Aardappelen gaan perfect samen met garnalen. De gember en citroen zorgen voor frisheid en smaak in dit eenvoudige gerecht. Gebruik voorgekookte garnalen en je bespaart nog tijd ook.

  1. Was de aardappelen grondig. Droog ze en snijd in blokjes. Doe ze in een kom en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C/Gasstand 4.
  3. Pel en plet de knoflook, schil de gember en snijd fijn.
  4. Meng het sap van een halve citroen, de olijfolie, de geplette knoflook en de fijngesneden gember.
  5. Pel de ui en snijd hem in 4. Voeg deze partjes bij de marinade en doe er ook de aardappelen bij. Kruid met peper en zout.
  6. Meng alles goed en spreid dan uit op een bakplaat met bakpapier. Laat 30 minuten garen in de oven.
  7. Voeg de garnalen bij de aardappelen. Meng alles goed en bak nog 10 minuten verder in de oven.
  8. Serveer warm met een groene salade.

Tip

Als je het pittiger wil, kan je de garnalen kruiden met wat chilipoeder voor je ze in de oven zet.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association