Aardappelen gaan perfect samen met garnalen. De gember en citroen zorgen voor frisheid en smaak in dit eenvoudige gerecht. Gebruik voorgekookte garnalen en je bespaart nog tijd ook.
- Was de aardappelen grondig. Droog ze en snijd in blokjes. Doe ze in een kom en zet apart.
- Verwarm de oven voor op 180°C/Gasstand 4.
- Pel en plet de knoflook, schil de gember en snijd fijn.
- Meng het sap van een halve citroen, de olijfolie, de geplette knoflook en de fijngesneden gember.
- Pel de ui en snijd hem in 4. Voeg deze partjes bij de marinade en doe er ook de aardappelen bij. Kruid met peper en zout.
- Meng alles goed en spreid dan uit op een bakplaat met bakpapier. Laat 30 minuten garen in de oven.
- Voeg de garnalen bij de aardappelen. Meng alles goed en bak nog 10 minuten verder in de oven.
- Serveer warm met een groene salade.
Tip
Als je het pittiger wil, kan je de garnalen kruiden met wat chilipoeder voor je ze in de oven zet.