Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SHEPERD’S PIE MET AARDAPPELPUREE

Ingrediënten voor 4

  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • Olijfolie
  • 1 ui
  • 2-3 wortelen
  • 75 g boter
  • 700 g lamsgehakt
  • 2 eetlepels tijm, gehakt
  • 400 ml rundsbouillon
  • 100 ml volle melk
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels Worcestershire saus
  • 4 lente-uien
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 53
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 90 MIN

Op zoek naar een lekkere winterse schotel? Dan is deze shepard’s Pie met aardappelpuree een warme aanrader.

  1. Was, schil en snijd de aardappelen in stukken. Doe ze in een pan met koud water, dek af en breng aan de kook. Laat 20-25 minuten koken tot ze gaar zijn. Giet af en laat uitlekken.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.
  3. Schil de wortel, pel de ui en snijd fijn. Verhit op middelhoog vuur olijfolie in een bakpan en doe er de groenten in. Laat 5-6 minuten garen. Zet het vuur hoger en voeg het lamsgehakt toe. Doe er ook 2 eetlepels gehakte tijm bij. Plet het lamsgehakt in de pan en laat het ondertussen bruinen (3-4 minuten).
  4. Voeg de rundsbouillon toe en roer. Doe er dan de tomatenpuree en Worcestershire saus bij en roer opnieuw. Laat 45 minuten half afgedekt sudderen. Kruid met peper en zout.
  5. Doe de aardappelen opnieuw in een pan, warm zachtjes op en plet ze met een pureestamper. Voeg de melk en boter toe en meng goed tot een fluweelzachte puree.
  6. Hak de lente-uien fijn en meng ze onder de puree. Kruid met peper.
  7. Doe het lam in een ovenvaste schaal en bedek met de aardappelpuree. Kruid wat bij met peper en zout, en bak dan 25 minuten in de oven tot het mooi bruin ziet en het gehakt een beetje begint te borrelen langs de randen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association