Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 800 g nieuwe aardappelen
  • 6 eieren
  • 4 el zure room
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotten
  • 200 g rode paprika
  • 200 g zoete maïs, vers of diepgevroren
  • 6 el rode bonen
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 100 g gemalen kaas om te smelten zoals cheddar, mozzarella,… (optioneel)
  • Om te serveren: koriander, lente-ui, pikante saus, etc.
EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 84
Voorbereiding: 5 MIN Kooktijd: 15 MIN

Amerikaanse staten van de Southwest zoals Texas en Arizona grenzen aan Mexico en dat merk je aan hun keuken. Veel pittige gerechten, geurige kruiden en paprika’s natuurlijk. Deze Southwest Scramble met aardappelen is het perfecte ontbijt om je dag te starten.

  1. Halveer de aardappelen en kook ze in een pan met gezouten water tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en drogen.
  2. Breek de eieren en klop door de zure room met een vork. Kruid met peper en zout, en zet opzij.
  3. Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Laat de sjalot, paprika en maïs sudderen tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de aardappelen, rode bonen en het chilipoeder toe. Laat nog even goed doorkoken en zet opzij.
  5. Leg alles wat apart aan één zijde van de pan en Bak de eieren al roerend in de andere kant van de pan een andere pan, samen met de kaas en chilipoeder.
  6. Meng alles, kruid eventueel wat bij met zout en bestrooi met kaas. Garneer met koriander, gehakte lente-ui en pikante saus naar smaak.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association