Amerikaanse staten van de Southwest zoals Texas en Arizona grenzen aan Mexico en dat merk je aan hun keuken. Veel pittige gerechten, geurige kruiden en paprika’s natuurlijk. Deze Southwest Scramble met aardappelen is het perfecte ontbijt om je dag te starten.
Halveer de aardappelen en kook ze in een pan met gezouten water tot ze gaar zijn. Laat uitlekken en drogen.
Breek de eieren en klop door de zure room met een vork. Kruid met peper en zout, en zet opzij.
Verhit olie in een pan op middelhoog vuur. Laat de sjalot, paprika en maïs sudderen tot ze zacht zijn.
Voeg de aardappelen, rode bonen en het chilipoeder toe. Laat nog even goed doorkoken en zet opzij.
Leg alles wat apart aan één zijde van de pan en Bak de eieren al roerend in de andere kant van de pan een andere pan, samen met de kaas en chilipoeder.
Meng alles, kruid eventueel wat bij met zout en bestrooi met kaas. Garneer met koriander, gehakte lente-ui en pikante saus naar smaak.