Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

CURRY VAN AARDAPPELEN, SCAMPI’S EN KOKOSMELK

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 600 g rauwe, schoongemaakte en gepelde scampi’s
  • 300 g bloemkool
  • 200 g broccoli
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 70 g gele currypasta
  • 70 g tomatenpasta
  • 400 g kokosmelk
  • 400 ml visbouillon
  • Een handvol verse koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES23240296 29678 2024 Shoot Foodphoto 820x480 11
Voorbereiding: 30 MIN Kooktijd: 20-25 MIN
  1. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm. Hak de ui in grove stukken. Rasp de gember, plet de look en plet het citroengras (met de achterkant van een mes).
  2. Verhit een grote kookpot met olijfolie en stoof er de aardappelen, ui, gember, look en het citroengras in.
  3. Voeg de gele currypasta, tomatenpasta, kokosmelk en visbouillon toe. Laat even sudderen.
  4. Snijd de bloemkool en broccoli in roosjes en voeg toe aan de aardappelen.
  5. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in blokjes.
  6. Voeg de paprika en de rauwe scampi’s toe aan de kookpot. Laat nog 10 minuten sudderen tot de groenten en de scampi’s (beet)gaar zijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
  7. Werk af met de fijngehakte koriander.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association