Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SOEP MET ZIJDEZACHTE AARDAPPEL, HAM, UI EN BIESLOOK

Ingrediënten voor 4

  • 400 g bloemige aardappelen
  • 25 g boter
  • 1 ui
  • 1 theelepel verse peterselie
  • 2 theelepels verse bieslook
  • 750 ml groentenbouillon
  • 200 ml volle melk
  • een handvol gebakken spekreepjes
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 20 MIN

Dit recept is ideaal als stevige lunch die toch maar 200 calorieën bevat. Met aardappelen, ham en ui voor een fantastische zijdezachte smaak.

  1. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
  2. Pel en snipper de ui. Hak de peterselie en bieslook fijn.
  3. Smelt de boter in een middelgrote sauspan, voeg de ui en aardappelen toe. Laat 5 minuten bakken.
  4. Voeg de peterselie toe, de helft van de bieslook en de bouillon.
  5. Laat 10 minuten sudderen op middelhoog vuur of tot de aardappelen zacht zijn.
  6. Voeg de melk toe en blend de soep tot een gladde massa. Kruid naar smaak.
  7. Voeg de gebakken spekreepjes toe aan de soep samen met de andere helft van de bieslook.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association