Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SMEUÏGE PUREE MET ZUIDERSE TOETS

Ingrediënten voor 4

  • 5 bloemige aardappelen (ongeveer 800 g)
  • Handvol gedroogde tomaten
  • Handvol olijven
  • 25 cl halfvolle melk
  • 80 g lichte culinaire room (10% vetgehalte)
  • 1 ei
  • Nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 4 tong filets
  • boter
  • olijfolie
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 11
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN
  1. Doe de aardappelen (nog in de schil) in een pan met koud gezouten water. Breng het water aan de kook en laat ze 20 minuten koken.
  2. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en pel ze.
  3. Breng ondertussen de halfvolle melk aan de kook.
  4. Pureer de aardappelen.
  5. Meng er de kokende melk onder.
  6. Mix in een kom de lichte culinaire room, eidooier en een snuifje geraspt nootmuskaat. Meng dit onder de puree.
  7. Hak de gedroogde tomaten en olijven, voeg ze toe aan de puree. Kruid tenslotte met peper en zout.
  8. Verhit de pan met een klontje boter en olijfolie, bak de tong aan allebei kanten tot mooi bruin van kleur en gaar. Serveer samen met de puree.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association