Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPELGRATIN MET ZOETE AARDAPPEL

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 2 zoete aardappelen (ongeveer 400 g)
  • 120 ml room
  • 25 g geraspte kaas
  • Nootmuskaat
  • 25 g boter
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 76
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Een aardappelgratin die net iets anders is. Combineer aardappelen met zoete aardappelen voor een kleurrijk en heerlijk resultaat. De geraspte kaas niet vergeten, voor een goudbruin korstje!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de aardappelen en zoete aardappelen. Snijd ze in dikke schijven. Gaar de schijfjes 20 minuten in licht gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  3. Schik de schijfjes in een ovenschaal.
  4. Meng de room met nootmuskaat, peper en zout. Giet dit mengsel over de aardappelen en zoete aardappelen. Voeg een klontje boter toe en strooi er de geraspte kaas over.
  5. Bak 25 minuten in de oven.
  6. Zet daarna nog 5 minuten onder de grill zodat de kaas een goudbruin korstje krijgt.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association