Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Papillot 1 (vis):

  • 300 g kabeljauw
  • 250 g kerstomaten
  • 4 eetlepels pesto
  • Een handvol basilicumblaadjes
  • Chilivlokken (naar eigen smaak)
  • Optie: besprenkel met wijn

Papillot 2 (vlees):

  • 2 kipfilets
  • 250 g prinsessenbonen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels olijfolie

Papillot 3 (veggie):

  • 1 kleine courgette
  • 2 tomaten
  • 2 paprika's (rood en geel)
  • 150 g zwarte olijven
  • 150 g fetakaas
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 20
Voorbereiding: 45 MIN Kooktijd: 30 MIN
  1. Snijd de aardappelen doormidden. Kook ze in gezouten water gedurende 20 à 25 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  2. Bereid de papillotten voor. Voeg in elke papillot een laagje aardappelen toe.
  3. Papillot 1: Schik de kabeljauw op het laagje aardappelen en besmeer de kabeljauw met pesto. Schik de kerstomaten rond de vis en breng op smaak met peper en zout. Werk af met basilicumblaadjes, chilivlokken en eventueel een scheutje witte wijn. Sluit de papillot.

    Papillot 2: Meng de mosterd, olijfolie en honing. Halveer de kipfielts en voeg ze toe aan het mosterdmensgel. Meng goed en kruid met peper en zout. Leg de kippenblokjes op het laagje aardappelen en schik daar bovenop de prinsessenbonen. Sluit de papillot.

    Papillot 3: Snijd de courgette, tomaten, paprika's en olijven in schijfjes. Verkruimel de fetakaas. Leg de feta bovenop het laagje aardappelen en voeg de groenteschijfjes toe. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Sluit de papillot.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Schik de papillotten op een bakplaat en schuif ze 30 minuten in de oven.

Tip

Je kan de papillotten op voorhand maken en bewaren. Handig als je eens wat minder tijd hebt.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association