Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SCHELVIS MET WORTELPUREE EN BROCCOLI

Ingrediënten voor 4

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 4 filets van witte vis (vb. schelvis)
  • 500 g wortelen
  • 1 broccoli
  • 70 g spinazie
  • 150 g ricotta
  • Enkele stengels bieslook
  • 4 eetlepels mosterd met zaadjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ricotta-mosterdsaus:

  • 70 g ricotta
  • 2 eetlepels mosterd
  • Sap van ½ citroen
  • Een handvol bieslook
23240483 EUPOTATOES 820x480 14 13 COD WITH CARROT MASH 100
Voorbereiding: 50 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappelen en de wortelen en hak ze fijn. Doe ze in een grote kookpot met (licht gezouten) water en kook tot ze gaar zijn.
  3. Snijd de broccoli in roosjes en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Schik de broccoliroosjes op een vel bakpapier.
  4. Kruid de visfilets met peper en zout. Overgiet elke visfilet met mosterdsaus en leg ze naast de broccoliroosjes.
  5. Schuif de visfilets en broccoliroosjes 15 tot 20 minuten in de oven tot de vis gaar is en de broccoli zacht en een beetje krokant.
  6. Giet de aardappelen en de wortelen af en laat ze in de kookpot liggen. Voeg de spinazie toe. Plet tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Maak de ricottasaus: mix de ricotta met de mosterd, het citroensap en de bieslook met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de wortelpuree met de geroosterde vis en de broccoli. Serveer er de ricottasaus bij.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association