Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

OVENSCHOTEL MET AARDAPPELEN, COURGETTE EN KABELJAUW

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 800 g kabeljauw
  • 1 courgette
  • 200 g rode biet
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 30 g geraspte Brugge Oud
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 4 eetlepels gezouten boter
  • Olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES29399 website 820x480 recipes 11
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de aardappelen, rode ui en rode biet in dunne schijfjes. Hak de look fijn.
  3. Doe de aardappelschijfjes in een mengkom en besprenkel met olijfolie. Voeg de look, kaas, peper en zout toe. Meng goed, zodat alle aardappelschijfjes bedekt zijn met olijfolie.
  4. Schik op een met bakpapier beklede bakplaat een laagje elkaar overlappende aardappelschijfjes. Stop er de schijfjes rode biet en rode ui tussen. Maak vier verschillende stapeltjes of twee lange rijen.
  5. Besprenkel de schijfjes met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Laat 20 minuten garen in de oven.
  6. Snijd de vis in 4 gelijke stukken en kruid met peper en zout. Haal de aardappelen uit de oven en schik de kabeljauw er bovenop. Leg de boter bovenop de vis en schuif alles nog 10 minuten in de oven tot de vis gaar is.
  7. Maak met behulp van een spiraalsnijder slierten van de courgette. Breng ze op smaak met olijfolie, peper en zout.
  8. Serveer de aardappelen en vis met de courgetteslierten en de fijngehakte peterselie.

Tip

Bak de courgetteslierten gedurende 5 minuten in olijfolie. Gebruik een mandoline om de aardappelen, rode ui en rode biet in schijfjes te snijden.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association