Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SCANDINAVISCHE HASSELBACK

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 takjes rozemarijn
  • 2 teentjes look
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel zeezoutvlokken
  • Peper van de molen
  • Paprikapoeder
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 22
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 40 MIN

Keep it simple and… delicious. Deze aardappelen op zijn Scandinavisch zien er speciaal uit en zo smaken ze ook. Altijd een succes.

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Leg de aardappel tussen twee houten lepels en snijd de aardappel in schijfjes tot je de lepels voelt. De twee lepels zorgen ervoor dat je niet volledig door de aardappel heen snijdt.
  3. Snijd de look in dunne schijfjes.
  4. Doe de aardappelen in een ovenschotel. Stop de takjes rozemarijn en schijfjes knoflook tussen de sneetjes in de aardappelen. Kruid met paprikapoeder, grof zout en peper van de molen. Besprenkel met olijfolie. Bak de aardappelen ongeveer 40 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  5. Ideaal als bijgerecht bij vleesschotels, salades of bij een portie groenten.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association