Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SALADE MET NIEUWE AARDAPPELEN EN RODE UI

Ingrediënten voor 4

  • 4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt natuur
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel bieslook
  • 5 augurken
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 18
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN
  1. Snijd de ongeschilde aardappelen in gelijke stukken. Gaar in licht gezouten water.
  2. Leg de eieren in een kom kokend water en kook 8 minuten. Laat de eieren vervolgens schrikken in koud water en laat afkoelen.

  3. Pel de afgekoelde eieren en snijd ze in vier.
  4. Hak de bieslook en augurken. Pel en snijd de rode ui fijn.
  5. Meng de bieslook, augurken en rode ui met de mayonaise en yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Meng de aardappelen onder de saus. Voeg de eieren toe.
  7. Serveer koel

Tip: dit is een ideale salade voor bij een barbecue.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association