Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 900 g venkel, groen loof apart houden
  • 2 stengels selder
  • 3 eetlepels gezouten boter
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 laurierblaadje
  • ½ eetlepel venkelzaad
  • 2 liter gevogelte- of groentenbouillon
  • ½ kopje lichte culinaire room
  • Peper van de molen
  • 60 g croutons
  • 20 g parmezaan schilvers
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 57
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 50 MIN

Aardappel en venkel zijn altijd een match made in heaven. Deze heerlijke soep is daar zeker het bewijs van.

  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
  2. Pel de ui en snij fijn. Was de venkel en snij fijn. Snij ook de venkel fijn. Pel en halveer de knoflookteentjes.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels boter in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Doe de ui, selder, venkel, knoflook en venkelzaadjes erbij. Roer regelmatig, tot de groenten zacht worden.
  5. Voeg de aardappelen toe, samen met de boter. Bak 5 minuten verder, tot de aardappelen goudbruin kleuren.
  6. Doe er de bouillon bij en roer. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat verder garen tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 15 minuten).
  7. Laat afkoelen en blend in de keukenrobot (of met een mixer) samen met de room tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
  8. Serveer met een scheutje olijfolie, croutons, parmezaan en loof van venkel.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association