Voorbereiding:
15 MIN
Kooktijd:
50 MIN
Aardappel en venkel zijn altijd een match made in heaven. Deze heerlijke soep is daar zeker het bewijs van.
- Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes.
- Pel de ui en snij fijn. Was de venkel en snij fijn. Snij ook de venkel fijn. Pel en halveer de knoflookteentjes.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels boter in een grote pan op middelhoog vuur.
- Doe de ui, selder, venkel, knoflook en venkelzaadjes erbij. Roer regelmatig, tot de groenten zacht worden.
- Voeg de aardappelen toe, samen met de boter. Bak 5 minuten verder, tot de aardappelen goudbruin kleuren.
- Doe er de bouillon bij en roer. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat verder garen tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 15 minuten).
- Laat afkoelen en blend in de keukenrobot (of met een mixer) samen met de room tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
- Serveer met een scheutje olijfolie, croutons, parmezaan en loof van venkel.