Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

SALADE MET AARDAPPELEN, AVOCADO EN SCAMPI'S

Ingrediënten voor 4

4 vastkokende aardappelen (ongeveer 500 g)

20 scampi's

2 rijpe avocado’s

1 pompelmoes

1 granaatappel

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel balsamicoazijn

Peper en zout

Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 25 MIN
  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook ze gaar in licht gezouten water.
  2. Meng de olijfolie en balsamicoazijn in een kom. Kruid naar smaak met peper en zout.
  3. Haal de pit uit de avocado’s en snijd in stukken.
  4. Schil de pompelmoes en snijd in partjes.
  5. Pel de scampi’s. Verhit olijfolie in een pan en bak de scampi’s 4 à 5 minuten. Kruid met peper en zout.
  6. Meng de aardappelen, scampi's, avocado’s en pompelmoes. Voeg de vinaigrette toe.
  7. Serveer koel met wat zaadjes van de granaatappel.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association