Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

KRUIDIGE AARDAPPELEN MET VIS

Ingrediënten voor 4

  • 20 krielaardappelen
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 4 lente-uien
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel zacht paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Klontje boter
  • 3 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • Peper
  • Zout
EUPOTATOES27699 5 website 820x480 recipes 72
Voorbereiding: 15 MIN Kooktijd: 30 MIN

Met dit recept herontdek je hoe lekker gebakken aardappelen kunnen zijn. De aardappelen worden op smaak gebracht met tijm, zout, paprika en rozemarijn. Heerlijk bij vis.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de aardappelen in twee.
  3. Doe de aardappelen in een ovenvaste schaal. Strooi er het zout en het paprikapoeder over. Pel en plet het teentje knoflook en voeg het, samen met de tijm en rozemarijn, bij de aardappelen. Besprenkel met wat olijfolie, dek af met aluminiumfolie en bak 25-30 minuten in de oven.
  4. Kruid de kabeljauwhaasjes met peper en zout. Verhit een klontje boter in een pan en bak de kabeljauw aan beiden zijden.
  5. Verhit een grillpan. Snijd de lente-uien in de lengte middendoor. Snijd de citroen in schijfjes. Grill de lente-uien en de citroen aan beiden zijden.
  6. Prik met een vork in de aardappelen en check of ze gaar zijn. Indien niet, laat nog even verder bakken.
  7. Serveer!

Recept: AnneCé Bretin

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association