Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

Ingrediënten voor 4

  • 1kg aardappelen
  • 4 el olijfolie
  • 2 uien
  • 2 venkels
  • 2 rode chilipepers
  • 4 el komijnzaadjes
  • 2 tl kurkuma(poeder)
  • 2 stukje gember van 5 cm
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 g jonge spinazie
  • Sap van ½ citroen

Om te serveren: zure room en koriander

EUPOTATOES28755 website 820x480 recipes 01 70
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Wat waterzooi is voor België of saltimbocca voor Italië, is Saag aloo voor de Indiase keuken: een klassiek gerecht dat iedereen kent. Ontdek deze populaire vegetarische curry. De bereiding duurt niet lang en is heel makkelijk.

  1. Kook de aardappelen 10-15 minuten in gezouten water, tot ze goed gaar zijn. Laat daarna uitlekken.
  2. Terwijl de aardappelen koken: hak de ui fijn en doe hetzelfde met de chilipeper (verwijder de zaadjes). Hak ook de venkel fijn.
  3. Verhit olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en doe er de ui en venkel in. Voeg een snuifje zout toe en laat 10 minuten sudderen, tot de ui karameliseert. Doe er dan de chilipeper en de kruiden bij.
  4. Laat 5 minuten verder sudderen. Hak de knoflook en de gember fijn, en voeg toe. Laat nog 2 minuten verder garen.
  5. Doe er de spinazie bij, samen met 100 ml water en de gekookte aardappelen. Laat 5 minuten sudderen tot de spinazie gaar en het water verdampt is.
  6. Kruid met peper en zout, voeg het citroensap toe en serveer. Werk af met een toefje zure room en verse koriander.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association