Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

AARDAPPEL EN CHORIZO QUESADILLA'S

Ingrediënten voor 4

  • 700 g vastkokende aardappelen
  • 400 g chorizo
  • 400 g rode bonen uit blik
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 tortilla's
  • 250 g zure room
  • Geraspte kaas
  • Olijfolie
  • 1 el chilipoeder
  • 4 takjes tijm
  • 10 g bieslook
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 61 B
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 30 MIN

Tover de Mexicaanse zon op je bord met deze lekkere aardappel en chorizo quesadilla's. Arriba!

  1. Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1 cm. Kook de blokjes gaar in gezouten water en giet af.
  2. Snipper de ui en knoflook fijn.
  3. Snijd de chorizo in blokjes van 1 cm.
  4. Verhit olijfolie in een pan en bak de ui glazig. Voeg de knoflook toe en laat 3 minuten verder bakken.
  5. Voeg er de aardappelen, rode bonen en chorizo aan toe. Bak nog 5 minuten verder.
  6. Voeg de tijm toe en kruid met het chilipoeder, peper en zout.
  7. Verdeel het mengsel over de tortilla's. Werk af met de gemalen kaas en vouw de tortilla dicht
  8. Verhit olijfolie in een pan en bak er de tortilla's in.
  9. Hak de bieslook fijn en meng door de zure room.
  10. Serveer de quesadilla's met de zure room.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association