Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

RUNDSTARTAAR MET GEROOSTERDE AARDAPPELEN

Ingrediënten voor 4

  • 5 vastkokende aardappelen (ongeveer 600 g)
  • 600 g rundstartaar
  • 2 ui sjalotten
  • 2 eierdooiers
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel opgelegde appelkappertjes (optioneel)
  • Handvol platte peterselie
  • 10 cl olijfolie
  • Peper en zout
EUPOTATOES28230 website 820x480 recipes 13
Voorbereiding: 20 MIN Kooktijd: 20 MIN

Een heerlijk recept dat knapperige aardappelen combineert met fijngesneden vlees. Wordt geserveerd met opgelegde kappertjes en verse kruiden.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de ongeschilde aardappelen in stukken.
  3. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel elke aardappel met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Plaats ze 30 minuten in de voorverwarmde oven . Ze zullen bruin en krokant worden.
  5. Pel de sjalot en hak fijn. Meng onder de rundstartaar.
  6. Doe in een slakom eidooier, mosterd, peper en zout. Klop alles los.
  7. Giet er vervolgens olijfolie bij in een dun straaltje en klop stevig met de garde tot alle ingrediënten gebonden zijn.
  8. Meng dit mengsel onder de rundstartaar.
  9. Vorm op 4 kouden borden een cirkel tartaar en druk hem licht plat
  10. Garneer met kappertjes en wat verse kruiden.
  11. Serveer meteen, samen met de warme aardappelen.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association