Mede gefinancierd door het programma Creatief Europa van de Europese Unie
enjoyEurope

RÖSTI MET SPINAZIE EN FETA

Ingrediënten voor 4

  • 6 bloemige aardappelen (ongeveer 1 kg)
  • 300 g kerstomaten
  • 500 g spinazie
  • 200 g feta
  • 2 eieren
  • 60 g bloem
  • 4 lente-uien
  • ½ theelepel nootmuskaat (optioneel)
  • ½ theelepel chilivlokken
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voorbereiding: 10 MIN Kooktijd: 20 MIN

Deze rösti met spinazie en feta is een instant klassieker. Leuk om te maken, heerlijk om op te eten. Vergeet zeker de kerstomaatjes niet, voor extra kleur en smaak.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Besprenkel de kerstomaten met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de oven.
  3. Gaar de spinazie in wat boter, laat goed uitlekken en afkoelen.
  4. Schil en rasp de aardappelen en doe ze in een kom.
  5. Snijd de lente-uien fijn. Voeg de eieren, bloem, lente-ui, nootmuskaat, chilivlokken, peper en zout bij de aardappelen. Meng goed.
  6. Voeg de uitgelekte spinazie toe en meng opnieuw.
  7. Verbrokkel de feta. Voeg deze toe en roer zacht tot alles goed gemengd is.
  8. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag (belangrijk als je knapperige rösti wil).
  9. Vorm 4 rösti van 10 cm diameter (een dresseerring komt hierbij goed van pas). Draai ze na 5 minuten om, als er zich een stevige korst heeft gevormd. Bak dan de andere kant ook ongeveer 5 minuten.
  10. Serveer de rösti en werk af met de gebakken kerstomaten.

Andere verrassende recepten

Lekker van bij ons Bord Bia European Potato Trade Association